Energie coaches

Energie wordt duurder en we moeten te zijner tijd van het gas af. Dat staat vast. Alternatieve energiebronnen zullen duurder zijn dan het gas nu is. Het is daarom verstandig om minder energie te gaan gebruiken.

Maar hoe doe je dat. Er zijn zoveel aspecten dat het heel lastig is om je weg daarin te vinden. Om een paar mogelijkheden te noemen; dubbel glas, muur- vloer- en dakisolatie, zuinige apparaten. Naast bezuinigen op energie kun je ook denken aan alternatieve energiebronnen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. De energiecoöperatie wil daarom dorpsgenoten op weg helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van huizen door energie coaches in te zetten.

Een energiecoach kan helpen om systematisch alle mogelijkheden te inventariseren, globaal aan te geven wat de kosten en de opbrengsten zullen zijn èn te onderzoeken welke subsidie en financieringsmogelijkheden er zijn. Samen met een energiecoach kun je bekijken waar je op kunt besparen en wat je kunt veranderen in je woning. Als bewoner bepaal je zelf wat je gaat doen. De energiecoach helpt je op weg, of je nu eigenaar of huurder van de woning bent..

1

Er hebben zich momenteel drie mensen aangemeld om energiecoach te worden. Ze zullen, als dat weer mogelijk is, een opleiding volgen. Als ze er klaar voor zijn kunnen inwoners van Valthe een gesprek aanvragen. Zover is het dus nog niet. We houden u op de hoogte.

Wil je meer weten wat een energie coach voor je zou kunnen doen? Of zou je willen weten of je ook energie cach kunt worden?

Mail ons op info@ecvalthe.nl.