Warme weetjes

Ook zonne-energie kent zijn voor- en nadelen en voor- en tegenstanders. Er is al veel geschreven over zonne-energie en zonnepanelen. We noemen hier een paar bronnen met kennis over energie van de zon. Handig startpunt voor wie plannen heeft om zonnepanelen op het dak te plaatsen of deel te nemen aan bv een postcodes-roos project.

Voordat je ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen, wil je natuurlijk graag weten wat de voordelen en nadelen van zonne-energie zijn. Deze voor- en nadelen zullen uiteraard verschillend zijn en ze zijn afhankelijk van jouw woonsituatie. In dit artikel zetten wij de belangrijkste voors en tegens van zonne-energie op een rijtje.

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk én betaalbaar. De afgelopen 5 jaar zijn ze zo’n 25 procent goedkoper geworden. In de zomer werken ze op volle toeren, maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op. Van alles over zonne-panelen op milieu centraal.

Zonlicht is zonder twijfel onze grootste en belangrijkste energiebron. In dit overzicht de belangrijkste voor- en nadelen van zonnepanelen, zonnecollectoren en elektriciteitscentrales op zonnewarmte.