ValtH2e op waterstof

Dit artikel off line lezen? Klik op het pdf icoon voor een download.

De Nederlandse overheid heeft besloten om in 2050 helemaal te stoppen met het gebruik van aardgas. De provincie Drenthe heeft daar nog een schepje bovenop gedaan: Drenthe draait in 2040 de gaskraan al dicht. Dat betekent dat we hier nog 19 jaar hebben voor de energietransitie in Drenthe…dat lijkt een hele tijd, maar is het niet!

In de huidige tijd zijn er veel subsidies beschikbaar voor initiatieven die voorop lopen. Daar doen we met de ECV zoveel mogelijk aan mee. Uit subsidiegelden kan een deel van de ontwikkeling worden bekostigd. Daarnaast moeten we investeerders zoeken. Voor de verduurzaming van huizen zijn allerlei subsidie en stimuleringsmaatregelen mogelijk. We zijn die aan het onderzoeken om daaruit zoveel mogelijk voordeel en gemak te kunnen halen voor de inwoners van Valthe. We willen als dorp graag voorop lopen en daarbij het stuur zelf in handen houden: niet alleen de lasten maar ook de lusten!

Op deze pagina’s vertellen we u over de achtergronden van de energie transitie, wat waterstof is en waarom het geschikt is voor warmtevoorziening en waarom dat een gunstige keuze voor Valthe kan zijn.